Kansrijk Plan

Het Kansrijk plan is bedoeld voor onze jongeren als ondersteuning voor het jaar dat ze bij ons wonen. Het plan kan helpen bij het ontdekken van hun eigen kracht; wat zijn dingen waar zij goed in zijn én energie van krijgen. Ook kan het de jongeren helpen om doelen te bepalen voor de tijd bij Kansrijk Wonen. Het helpt hen nadenken over hun toekomst; waar willen ze heen?

Daarnaast is het een leidraad voor de coach en de gesprekken die hij/zij heeft met de jongere. Het houdt scherp wat de doelen zijn maar geeft ook tips over praktische zaken die geregeld moeten worden.

Het plan bestaat uit acht zaken die je op orde moet hebben om goed zelfstandig te kunnen leven: Gezondheid, Veiligheid, Geld en Administratie, Wonen, Familie en Gezin, Werken en leren, Vrienden en Vrije Tijd, Maatschappij en cultuur.

Het laatste onderdeel uit het plan is ‘Belangrijke Anderen’. Kansrijk Wonen verdwijnt na een jaar. Welke mensen zijn blijvend voor hen en op welke manier kunnen zij de jongere helpen. Denk dan bijvoorbeeld aan een zus die beschikbaar is om administratieve ondersteuning te bieden.
Door middel van een Eigen Kracht Conferentie kan een jongere dit bespreekbaar maken zodat hij/zij weet welke mensen voor hem/haar beschikbaar zijn maar ook zodat deze mensen weten wat er van hem/haar wordt verwacht.

Het plan is bedoeld om de jongere samen met de coach zijn/haar leven op orde te krijgen en zichzelf klaar te stomen voor een mooie en zelfstandige toekomst.

Heb je vragen over Kansrijk Wonen?

Neem contact op, wij helpen je graag verder.