Op 31 maart organiseerde Kansrijk Wonen een mini-congres in Kampen.

Tijdens dit congres hebben we gemarkeerd dat we van start gaan met een huis in Kampen en werd ons succes gewenst door wethouder Meijering van de gemeente Kampen. Ook wethouder Spaan was aanwezig bij het congres.

Daarnaast hebben we een boekje mogen presenteren met 10 verhalen van jongeren die bij Kansrijk wonen hebben gewoond. Verhalen geschreven door Vincent Epema, oud hoofdbewoner van Kansrijk Wonen.

Erik Dannenberg nam ons tijdens zijn verhaal mee in de ontwikkelingen van deze tijd met een mooie conclusie: “Kansrijk Wonen is een project van deze tijd, maar werkt al jaren zo”.
Daarnaast namen sprekers als Willem Krooneman, Eva Petra Simon en Lambert Jongetjes ons mee door het project Kansrijk Wonen heen.

Tijdens de werktafels mochten we informatie delen, het gesprek hebben en samen kijken naar de toekomst. Naast de tafels van Kansrijk Wonen zelf was ook Movisie aanwezig met een werktafel rondom 100% talent, een aanpak ontwikkeld door Eric Falconer en in 2015 geïmporteerd door Movisie, waarin het benutten van talenten geoptimaliseerd wordt.

Tussen alle sprekers en werktafels door speelden twee coördinatoren verschillende sketches met Sanne Huiskamp, theatermaker. Tijdens deze sketches kwam één van de meest voorkomende ergernissen uit de huizen, de afwas, naar voren.
Conclusie: In de huizen van Kansrijk Wonen gaat het er net zo aan toe als in vele gewone huishoudens.

Bert van Putten interviewde op het eind nog twee bewoners. De jongeren waar het project om draait.
Misschien wel het mooiste van de middag.

Nadat Rien Brand de middag afsloot was het laatste woord voor de dagvoorzitter Frank v/d Voort.

Namens team Kansrijk Wonen dank aan iedereen die aanwezig was bij deze prachtige middag!